Оновлення програми Будівельні Технології - КОШТОРИС ПВР версія 5.6.5 від 5.08.2024

У програму додані показники опосередкованої вартості спорудження житла за регіонами України на 01.07.2024 року згідно з наказом Мінінфраструктури України від 31.07.2024 №764. У вікно «Договірна ціна» додано опцію «Застосування договірного коефіцієнта до індексів та показників», що відповідає пунктам 3.3 та 4.6 КНУ «Настанова з визначення вартості ПВР» (наказ №281).

Завантажити оновлення

Що нового в версії 5.6.5 від 5.08.2024 року.

Програма

  1. У вікно «Договірна ціна» додано опцію «Застосування договірного коефіцієнта до індексів та показників», що відповідає пунктам 3.3 та 4.6 КНУ «Настанова з визначення вартості ПВР» (наказ №281); тобто розрахунок кошторисів виконується з підвищеними індексами та показниками на розраховані у вікні «Договірна ціна» коефіцієнти, а друк договірної ціни виконується з підсумками цих кошторисів та розрахунком коефіцієнтів зміни вартості.
  2. На прохання користувачів у «Розрахунок вартості експертизи» додано варіант показників для об’єктів з класом наслідків СС1, що дозволяє в одному розрахунку визначити вартість «експертизи з питань міцності, надійності… та експертизи кошторисної частини».
  3. До друкованих форм «Кошторисів від вартості БМР» та «Розрахунків вартості експертизи» додано усі складові для визначення розрахункової бази, а також виправлений порядок друку додаткових нарахувань, які встановлюються на цих розрахунках.
  4. У вікно «Список проєктів» додано графу «Примітка», в яку відображується текст, внесений та збережений на однойменній вкладці в нижній частині вікна.
  5. У вікно «Структура проєкту» додано графу «Додаткові» для повноцінного відображення вартостей, які друкуються у Зведеному кошторисі за формою №1-П.
  6. На прохання користувачів у вікні «Налаштування друку» кнопки застосування/відміни перенесені вгору.
  7. Виправлено формування Актів з авансовими платежами.

База даних

  1. Для «Кошторису від вартості БМР» додані показники опосередкованої вартості спорудження житла за регіонами України на 01.07.2024 року згідно з наказом Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України від 31.07.2024 №764.
  2. Для перерахунку вартості будівництва об’єкта, будівельних робіт та устаткування у «Кошторисах від вартості БМР», «Розрахунку вартості експертизи» та «Розрахунку класу наслідків (відповідальності)» (для визначення розміру можливого економічного збитку) доповнені індекси споживчих цін за травень і червень 2024 року за даними Держстатистики України. Також за даними Держстатистики України доповнені індекси цін виробників за травень і червень 2024 року та індекси цін на будівельні роботи за травень 2024 року.
  3. У вікно «Договірна ціна» на вкладці «Параметри ЗП та відрахування ЄСВ» внесені поточні дані для формування договірної ціни: норма тривалості робочого часу – 173,83 год. (з 12 серпня 2024 року).
  4. Для «Збірника цін на вишукувальні роботи для капітального будівництва» Частина 3 та Частина 4 (И3 та И4) на вкладці «Склад робіт» додані склади робіт та категорії складності на українській мові.
Онлайн Чат